Tips

Opbergen

Een hoed die u regelmatig draagt, verdient een royale plek op de hoedenplank van uw garderobe of op een hoedenstandaard. In de M/V vestigingen is een speciaal ontworpen standaard verkrijgbaar die de rand van een hoed ontziet en de vorm optimaal ondersteunt.

Overwinteren

Zomerhoeden die gemaakt zijn van handgevlochten stro kwaliteiten (zoals Panama, sisal of buntal), horen zorgvuldig en behoedzaam bewaard te worden om breuken en uitdroging van het stro te voorkomen. Stop de stro hoed in een royale platic zak, blaas er lucht in zodat de luchtvochtigheid optimaal is, en sluit de plastic zak af. Fedora's (de zomerversie van de fedora hoed) moeten ontzien worden in de kroon: hard  knijpen in de kroon lijdt, ongeacht de kwaliteit en prijs van de hoed, vaak tot breuken in het material. Winterhoeden kunnen op dezelfde manier bewaard worden om te voorkomen dat een mot zich tegoed doet aan het haar- of wolvilt. Onze tip, leg een kruidnageltje in de plasticzak met de winterhoed, want de kruidnagel geur houdt de mot beslist op afstand.

Service en onderhoud

Wij helpen u graag met styling advies en informatie over hygiëne, reiniging en extra comfort. Wij bieden ook onderhoudsservice aan, om uw favoriete hoeden in top conditie te houden.